top of page

Aanmelden

Het formulier is verzonden, ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op

(V)erkenningsplaats

voor systemisch en dialogisch waarnemen en opstellingen

Inhoud en werkwijze 

In de (v)erkenningsplaats (v)erkennen we vragen van deelnemers door opstellingen en dialoog. De vragen kunnen op allerlei terreinen liggen: werk en loopbaan, privé, keuzen, diagnoses et cetera. Iedereen komt aan bod én draagt bij aan de opstellingen van andere deelnemers.

We werken zo anoniem mogelijk, dus vragen we deelnemers terughoudend te zijn bij het noemen van namen van mensen en organisaties waarvoor of met wie wordt gewerkt.

 

Mogelijke onderwerpen voor een opstelling

  • Je wilt graag een andere baan, maar wat voor een? En wat weerhoudt je om dit te realiseren?

  • Je doet je best, maar het wil gewoon niet lukken. Wat heb je nodig?

  • Je hebt een nieuwe dienst of product ontwikkeld. Wat is er nodig om dit 'in de markt te zetten'?

  • Je loopt als leidinggevende steeds tegen dezelfde problemen aan in je team. Wat speelt er?

  • Er is veel ziekteverzuim en verloop in de organisatie. Hoe kan dat?

  • Je wilt rollen en onderlinge relaties verhelderen.

  • Je wilt weten welke effecten een verandering heeft op medewerkers, de organisatie of op klanten?

 

Waarom een opstelling?

We merken in de loop der jaren dat we herhaaldelijk tegen dezelfde problemen aanlopen. Vooral als het gaat om veranderingen in onszelf, ons leven of binnen ons werk, team of organisatie. Het lijkt alsof 'iets' ons tegenhoudt van wat we graag willen.

Een organisatie- of familieopstelling verschaft helderheid aan iedereen die iets uit te zoeken heeft rondom zijn/haar leven, werk, zijn/haar functioneren of het functioneren van een team, de markt, de organisatie enzovoorts.

 

Hoe werkt het?

In een opstelling wordt een ruimtelijke voorstelling gemaakt van de situatie die speelt. De persoon die een vraag inbrengt, plaatst 'representanten' voor zichzelf, anderen en/of onderdelen uit de vraagstelling, in de ruimte. Het is fascinerend te merken dat bij deze methodiek de representanten als vanzelf toegang krijgen tot gevoelens en informatie over diegenen die zij representeren en hun onderlinge verhoudingen. De begeleider (opsteller) en degene die de vraag heeft ingebracht kijken samen naar de opstelling. De begeleider gaat vervolgens aan het werk met de representanten.

Alle interventies die door de begeleider worden gedaan hebben als doel helderheid te verschaffen in de vraagstelling en daar waar dat nodig en gewenst is opnieuw beweging te brengen in de opstelling of deze tot een oplossing laten komen. Een opmerkelijk verschijnsel is dat de beweging die binnen de opstelling is ingezet vaak als vanzelf doorwerkt in het systeem waarover de vraagstelling handelt. Er blijken dan ineens en soms totaal onverwachte 'kwartjes te vallen'.

Datum 2023

 Kijken naar wat er is en niet wat er moet zijn.

Tijd

10.00 - 17.00 uur

Locatie

Westerbroek 

Investering

€ 125,- (ex 21% btw) per persoon, inclusief lunch, koffie of thee en iets lekkers.

Aanmelding vereist

Max.6 personen

Nog vragen na het lezen van de informatie? 

Anjo van der Wal 06 - 424 151 44

bottom of page